Hypnose & hypnoterapi

Hvad er hypnose og hypnoterapi?

Medicinsk hypnose er en anerkendt psykoterapeutisk metode til effektivt at hjælpe med at løse problemer, forløse negative overbevisninger, lindre lidelser og akutte, kroniske, psykosomatiske og fysiske sygdomme.

​Medicinsk hypnose, også kaldt klinisk hypnose, er noget helt andet end scenehypnose, som anvendes ved underholdning.

Når hypnose indgår i et psykologisk behandlingsforløb, kaldes det hypnoterapi. 

Hypnoterapi har nogle helt andre faglige og etiske standarder, som sikrer at du er tryg og sikker gennem hele din session. Hele behandlingen er i dit bedste interesse. Du er i fuldstændig kontrol under hypnosen, du husker alt der bliver sagt, og er i stand til at sætte grænser for sig selv.

Du er i hypnose hver dag.

Det er naturligt for kroppen at være i hypnose. Vi gør det mange gange på en og samme dag. 

Da den hypnotiske tilstand ligger i grænselandet mellem vågenhed og søvn, kan du ende i hypnose helt af dig selv- for eksempel lige før du skal til at sove. Kroppen er afslappet, men lige pludselig går din kreativitet i gang. Eller når du er i et fokuseret tilstand af opmærksomhed, som når du er inde i en interessant bog, eller en spændende film, spiller computer eller sidder og dagdrømmer. 

Eller de gange du kører bil fra A til B uden at huske hvordan du kom frem. Alt sammen hypnotiske tilstande som vi kender meget vel.

Hypnose finder årsagen til dine udfordringer - og neutraliserer dem.

​Det er altid en grundlæggende årsag til, at du ikke føler du har det godt eller har ondt i kroppen.

At du har en vis adfærd og handlingsmønster, og at du reagerer på en bestemt måde. Denne rodårsag vil komme frem i terapien, og sammen vil vi opdage hvorfor du har det som du har det, og reagerer som du gør. Når årsagen står klar, falder puslebidderne på plads og der kan skabes en positiv forandring mod det liv, som du ønsker at leve.

“Jeg tror ikke jeg kan hypnotiseres”

​Det kan du godt - hvis du vil. Det er blot ca 10% der ikke kan, eller har lav evne at komme i hypnose, og her kan det være forskellige forhold, som har indflydelse på dette, bland andet kvaliteten af samarbejdet og terapeutens evne til at hypnotisere. Faktisk er al hypnose selvhypnose. Det betyder, at du som klient skal have lyst til at gå i hypnose - jeg hverken kan eller vil lave hypnose på dig uden din egen frie vilje og accept. .

Din tryghed hviler hos mig

​For at opnå de bedste forudsætninger er det vigtigt at du føler dig helt tryg på alle måder, inden du starter sessionen.

Det er min opgave som hypnotisør og hypnoterapeut at guide dig til det niveau, du skal være på for at få den bedste oplevelse og de bedste resultater.

Når du føler denne tryghed og har fået tillid til mig, har du en rigtig god forudsætning for at opleve hypnose.

Hvordan fungerer hypnose?

​Hypnose er en proces, der øger kommunikationen mellem din krop og dit underbevidste sind. 

Når du er i den hypnotiske tilstand, får du en skærpet opmærksomhed, bliver mere skarp og fokuseret, hvilket giver dig øget kontrol over, hvad du vil have hjælp til.

Når din indre opmærksomhed øges og forstærkes, falder til gengæld din opmærksomhed på alt andet rundt om dig i stedet. Du hører og opfatter ting, der sker omkring dig, men det er ikke vigtig, og du lader dig ikke at blive forstyrret, fordi dit fokus er på dig selv og dine indre oplevelser og processer.

Hvordan føles det at være i hypnose?

Afslappet, behageligt og ro givende.

Nogle oplever en sitren i hoved, øjenområde eller muskler. Dit sind er afslappet, men du vil være i en skærpet vågen bevidsthed, i stand til at forstå alt det der foregår omkring dig. Du vil kunne tale og kommunikere ubehindret, selv om talen til tider bliver lidt mere langsom.

Mange der kommer til en hypnoterapi session hos mig er meget overraskede over den smukke og dejlige tilstand hypnose er, og de føler en længsel efter at opleve den meditative tilstand igen.

Hypnose mod …

​Generelt kan hypnoterapi være et meget powerfuldt og stærkt værktøj til at fremme positive ændringer i din adfærd, dine tanker og dine følelser ved at få adgang til dit underbevidste sind og fremme afslapning og positive forslag.

Min tilgang til at hjælpe dig med den forandring du ønsker, er at finde kernen til HVORFOR du overkompenserer, overspiser, er bange, vred, jaloux, ikke kan sove, har rengøringsvanvid, har uforklarlige smerter uden at “fejle noget” eller enhver anden form for udfordring du må gå med. Hvilket belønningssystem der ligger bag dine mønster, både de negative og positive adfærdsmønster.

Vi finder ud af hvad og hvorfor du bliver trigget i gang, og hvorfor du ikke føler du kan bryde dig fri.

Hvis vi ikke kender årsagen til vores udfordringer så er der sværere at bryde de vaner der sidder dybt i os. Hypnose gavner en meget bred vifte og derfor bliver det blot nævnt nogle her ind under.

Angst og stress:

Hypnoterapi kan reducere angst og stress ved at hjælpe dig at komme i dyb afslapning og give dig de værktøjer du skal bruge for at udvikle dine mestringsstrategier.

Fobier og frygt:

Hypnoterapi kan hjælpe dig med at overvinde fobier og frygt ved at få adgang til det underbevidste sind og ændre negative tankemønstre.

Rygestop:

Hypnoterapi kan bruges til at hjælpe dig med at holde op med at ryge ved at ændre dine associationer til rygning og i stedet motivere dig til en sundere adfærd.

Vægttab:

Hypnoterapi kan bruges til at hjælpe dig med at tabe dig ved at fremme sunde spisevaner, ændre negative overbevisninger om mad og kropsopfattelse og øge motivationen.

Kronisk smerte:

Hypnoterapi kan hjælpe med at reducere kroniske smerter og fysisk og mental stress gennem afslapning og dermed reducere smerteniveauet.

Søvnforstyrrelser:

Hypnoterapi kan dig med at overvinde søvnforstyrrelser ved at belyse årsagen og neutralisere og balancere nervesystemet, fremme afslapning og derved forbedre søvnvaner.

Depression:

Hypnoterapi kan bruges som en komplementær terapi for depression ved at berolige nervesystemet gennem afstresning, ændre negative tankemønstre og forbedre dit almenbefindende og generelle humør.

Du er ikke forkert

I hypnose arbejder vi med alle de følelser vi kender, også dem vi måske troede vi ikke var i besiddelse af. Intet er for stort eller for småt. Intet er forkert. I en hypnoterapi hos mig er der ikke noget du ikke må tale om eller erkende. Der er ingen tabu, og DU ER IKKE FORKERT. Du er ikke for meget eller for lidt. Du er lige præcis som du skal være.

​Hos mig er det ærlig snak, med ordentlighed og omsorg overfor dine oplevelser og grænser.

Efter din hypnoterapi

Der vil ikke være muligt at “sidde fast” i din hypnotiske tilstand. Du vil være tilbage i din almindelige dagsbevidsthed og sammen med mig, drøfter vi din session med alle de erfarenheder, billeder og oplevelser du vil have haft. Og de forandringer og a-ha oplevelser der allerede har manifesteret sig.

Når du er klar, afrundes sessionen af.

Nogle klienter føler en sitrende energi og er veloplagte, andre kan opleve lidt tyngdefølelse i hovedet og være lidt trætte. Det kan afhænge af de emner vi talt om, eller det faktum at vi bare reagerer forskelligt. Ligesom med massage og kropsterapi, nogle føler sig lettet og opløftet med det samme, andre har brug for at slappe lidt af bagefter.

Ønsker du at booke en tid allerede nu, eller har brug for at stille nogle spørgsmål i en uforpligtende samtale så skriv til mig på 22512012.

Glæder mig til at tale med dig.

Kh

Miriam Johansson

  • Multicertificeret Master Hypnoterapeut - under American Board of Hypnotherapy
  • Certificeret Release Practitioner
  • Certificeret Trauma Trance Recovery Practictioner


Kan vi hjælpe dig?

Har du spørgsmål til os, vores behandlinger eller vil du booke en tid? Så tøv ikke med at kontakte os, udfyld formularen, og vi vender tilbage så hurtigt som muligt. 

Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Mijo Lodge v / Miriam Johansson

CVR: 28645007

Strandboulevarden 158, 2100 København Ø

Klik her for vejledning

Find os her

Åbningstider

Reception

Mandag - lørdag

Behandling

Mandag - lørdag

* mails og tlf bliver besvaret hele dagen i det omfang vi har tid mellem vores behandlinger

08.00 - 10.30

10.00 - 19.00

Om nødvendigt kan der laves særlige aftaler med klinikken også uden for vores åbningstider.

Afbestillingspolitik og betaling

Vær opmærksom på at klinikken har 24 timers afbudspolitik.

Ved udeblivelse faktureres det fulde beløb af behandlingsprisen. Hvis du har et klippekort, mister du et snit, og med et gavekort annulleres dette.

Vi accepterer Dankort, mobile pay og kontanter / Please notice, that we only accept Dankort, mobile pay & cash.