Spændingshovedpine

- hvad er årsagen, og hvordan slipper du af det?

Spændingshovedpine er den mest almindelige form for hovedpine, og de fleste af os har oplevet det på et eller andet tidspunkt.

​​

Hvordan føles spændingshovedpine?

​Spændingshovedpine er ofte en kontinuerlig og trykkende smerte på begge sider af hovedet og kan føles som et stramt bånd over øjenbrynene og rundt hovedet. Smerten kan også være i bagsiden af hovedet, i kæbemusklerne eller i tindingerne.

Årsager til spændingshovedpine

​Spændingshovedpine kan skyldes forskellige ting. Nogle almindelige årsager er anspændte muskler, stress, angst og mangel på søvn. For de fleste mennesker opstår spændingshovedpine engang mellem 20 og 40 år, men alle, selv børn, kan få det.

​​

Kronisk spændingshovedpine

​Nogle mennesker har såkaldt kronisk spændingshovedpine. Hovedpine betragtes som kronisk, hvis du har hovedpine i mere end 15 dage om måneden i mere end 3 måneder. Hvis du har kronisk spændingshovedpine, har du sandsynligvis et af disse symptomer:

At du er øm i kæbemusklerne, nakken eller hovedbunden.

Du bliver svimmel, har hukommelsesproblemer, har svært ved at koncentrere dig og føler dig træt.

Hvis du genkender disse symptomer, er der en god idé at konsultere en læge.

​​

Migræne

Migræne er en type hovedpine der har en kraftig karakter. Kommer typisk i anfald og varer mellem 4-72 timer og kan give kvalme og opkast. Nogle der lider af migræne bliver lysfølsomme og tit tiltager smerten ved fysisk aktivitet eller fordi man bevæger hovedet.

Der bliver ofte nævnt to forskellige slags migræne. Migræne med aura og migræne uden aura.

Migræne uden aura giver mest kraftig hovedpine og træthed. Migræne med aura indebærer at smerten kommer med nogle andre symptomer, for eksempel synsforstyrrelser, overfølsomhed overfor lys og lyd eller stikken og prikken i hænder og omkring mund.

Migræne kan være arvelig.

Hortons hovedpine

Hortons hovedpine kan godt minde lidt om migræne. Smerten opleves typisk ikke i hele hovedet men i dele af hovedet og ansigtet, for eksempel i den ene hjernehalvdel eller som en dyb borende smerte omkring det ene øje.

Cervikogen eller cervikal hovedpine

​Almindelig hovedpine der kommer fra nakkens struktur, enten fra diskene, facetled, spinalrødder eller nerver Cervikal hovedpine opleves tit som ensidig og kan stråle op fra skulderen og nakken langsmed den ene side og op mod tinding, øre og øje. Årsagen kan være at du siddet eller ligget skævt med hovedet drejet. Det kan ske langsomt, hvis du siddet med monotont arbejde eller du kan have lavet et hurtigt vrid.

​​

Hvordan slippe du af med din spændingshovedpine?

​At slippe af med spændingshovedpine kan være kompleks, fordi smerten kan skyldes så mange forskellige ting.

I vores blog har vi skrevet om hvad årsagerne til hovedpine kan være, og nogle generelle råd til hvad du kan gøre. Og hvilke behandlinger der eventuelt kan hjælpe dig.

Følg linket og læs videre.

Kan vi hjælpe dig?

Har du spørgsmål til os, vores behandlinger eller vil du booke en tid? Så tøv ikke med at kontakte os, udfyld formularen, og vi vender tilbage så hurtigt som muligt. 

Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Mijo Lodge v / Miriam Johansson

CVR: 28645007

Strandboulevarden 158, 2100 København Ø

Klik her for vejledning

Find os her

Åbningstider

Reception

Mandag - lørdag

Behandling

Mandag - lørdag

* mails og tlf bliver besvaret hele dagen i det omfang vi har tid mellem vores behandlinger

08.00 - 10.30

10.00 - 19.00

Om nødvendigt kan der laves særlige aftaler med klinikken også uden for vores åbningstider.

Afbestillingspolitik og betaling

Vær opmærksom på at klinikken har 24 timers afbudspolitik.

Ved udeblivelse faktureres det fulde beløb af behandlingsprisen. Hvis du har et klippekort, mister du et snit, og med et gavekort annulleres dette.

Vi accepterer Dankort, mobile pay og kontanter / Please notice, that we only accept Dankort, mobile pay & cash.