Nakkesmerter

​Rigtig mange af vores kunder har problemer med nakken. Nogle henvender sig med akut hold i nakke efter træk, en forkert bevægelse eller i forbindelse med sport. Andre lider af mere langvarige nakkeproblemer pga stillesiddende arbejde, dårlige søvnmønster, eller på grund af aldersbetinget slitage.

Nakkens funktioner er komplicerede og spiller en central og vigtig rolle i din krop. Nakken består af indviklet finmekanik af led, følsomme og dybe muskler såvel som store dele af nervesystemet. Vi er derfor meget følsomme for hvis og når den fine mekanik kommer ud af balance. Symptomerne kan være smertefulde, og det ikke kun muskler, led og nerver i nakken der bliver påvirket. Hovedpine, skuldersmerter og nakkesmerter, musearm, sovende fingre, og andre sansepåvirkninger som syn og hørelse hænger også sammen med nakke problematik.

Nakkesmerter er normalt opdelt i akutte og kroniske nakkesmerter.

Akut nakkesmerte

Årsager

​En akut nakkeobstruktion / hold i nakke opstår normalt pludseligt og uden nogen udefrakommende årsag eller direkte skade. Ofte er det en låsning som under længere tid har fået lov at udvikle nogle funktionelle lidelser i musklerne i nakke. Så selv om dine smerter virker til at komme som et lyn fra oven, har de muligvis været længe undervejs. Og så kan det være en lille ting der gør at dråben lige pludselig flyder over.

Årsagerne kan være

  • Spændinger på grund af stress
  • støj eller dårlige lysforhold.
  • Problemer med syn. Hvis du spænder dine øjne, spænder du ubevidst dine nakkemuskler.
  • Dårlige arbejdsstillinger.
  • Statisk og ensidet arbejde.
  • Træk, især fra den ene side (for eksempel aircondition i bilen).
  • Dårlig seng, madras eller pude.

Hold i nakke

​Vi har alle prøvet det på et tidspunkt, halsen låser pludselig og bliver stiv og smertefuld.

Måske har du vågnet om morgen og har svært ved at flytte hovedet. Eller måske kommer stivheden snigende foran skærmen i løbet af dagen.

Smerten er som regel intens og lokaliseret på et bestemt sted i nakken og det kan endda være svært at løfte armene uden at det udløser et stødagtig jag gennem nakken.

Der gør at vi prøver at holde hovedet absolut stille, uden at dreje eller bevæge hverken hoved eller krop - for at undgå smerter.

Smerten forværres ofte i de første 1-2 dage og bliver derefter gradvist bedre.

Nogle bliver hurtigt raske, mens stivheden for andre kan vare i uger eller måneder.

Nakke skade

​Nakkeskader opstår, når nakken udsættes for en udefrakommende kraft eller ulykke, såsom piskesmæld / piskesmældsskade efter en bagpåkollision, fald og sportsskader, slag i hoved eller ansigt osv.

Hvis du er udsat for noget af ovenstående er det vigtig du kontakter din læge, inden du starter behandling hos din massør/terapeut for at udelukke skeletskader. Det gøres via en røntgen eller MR scanning.

Kroniske nakkesmerter

For at kalde en nakke skade kronisk skal dine nakkesmerter have varet i mere end tre måneder.

​​

Behandling med massage

​Når du har udelukket en akut nakkeskade og du enten vil behandle de eftervirkninger der er ved en skade, eller du oplever at dit hold i nakken kræver massage behandling så kontakter du os.

Afhængig af din skade så tilrettelægger vi en behandling eller forløb der vil øge din bevægelighed omkring de nærliggende nakkemusklerne og led. Behandlingerne er effektive og du mærker hurtig en større bevægelsesfrihed efter endt massage.

​​

Hvad kan jeg selv gøre?

​Indtil du kommer til behandling anbefaler kuldebehandling som lindring, da det reducerer betændelse i led og muskler.

Prøv at få hvilet og slappet af af selvom det gør ondt. Og husk at jo hurtigere du bevæger dig, jo hurtigere bliver du frisk. Bevægelse er måske det sidste du har lyst til, men det er netop det, der gør at din nakke stivhed løsner op. Små kontrollerede bevægelser er bedre end at du er stiv som en robot.

Hvis du mærker at du går i forsvar og spænder op, tag et par smertestillende og få skuldrene ned.

Og book en tid til massage. Vi anbefaler 45-60 min varighed.

Can we help you?

Do you have questions for us, our treatments or do you want to book an appointment? So do not hesitate to contact us, fill out the form and we will get back to you as soon as possible. 

Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Mijo Lodge v/Miriam Johansson

CVR: 28645007

Strandboulevarden 158, 2100 København Ø

Click here for directions

Find os her

Opening hours

Monday - Saturday

10.00 - 19.00

If necessary, special agreements can be made with the clinic also outside our opening hours.

Cancellation Policy & Payment

Cancellations are reported to Mijo Lodge per. telephone or booking system no later than 24 hours in advance, for the sake of the clinic's planning.

In case of no-show, the full amount of the treatment price will be invoiced. If you have a cut card, you lose a cut and with a gift card this is canceled.

We accept Dankort, mobile pay and cash / Please notice that we only accept Dankort, mobile pay & cash.