Nakkesmerter

​Rigtig mange af vores kunder har problemer med nakken. Nogle henvender sig med akut hold i nakke efter træk, en forkert bevægelse eller i forbindelse med sport. Andre lider af mere langvarige nakkeproblemer pga stillesiddende arbejde, dårlige søvnmønster, eller på grund af aldersbetinget slitage.

Nakkens funktioner er komplicerede og spiller en central og vigtig rolle i din krop. Nakken består af indviklet finmekanik af led, følsomme og dybe muskler såvel som store dele af nervesystemet. Vi er derfor meget følsomme for hvis og når den fine mekanik kommer ud af balance. Symptomerne kan være smertefulde, og det ikke kun muskler, led og nerver i nakken der bliver påvirket. Hovedpine, skuldersmerter og nakkesmerter, musearm, sovende fingre, og andre sansepåvirkninger som syn og hørelse hænger også sammen med nakke problematik.

Nakkesmerter er normalt opdelt i akutte og kroniske nakkesmerter.

Akut nakkesmerte

Årsager

​En akut nakkeobstruktion / hold i nakke opstår normalt pludseligt og uden nogen udefrakommende årsag eller direkte skade. Ofte er det en låsning som under længere tid har fået lov at udvikle nogle funktionelle lidelser i musklerne i nakke. Så selv om dine smerter virker til at komme som et lyn fra oven, har de muligvis været længe undervejs. Og så kan det være en lille ting der gør at dråben lige pludselig flyder over.

Årsagerne kan være

  • Spændinger på grund af stress
  • støj eller dårlige lysforhold.
  • Problemer med syn. Hvis du spænder dine øjne, spænder du ubevidst dine nakkemuskler.
  • Dårlige arbejdsstillinger.
  • Statisk og ensidet arbejde.
  • Træk, især fra den ene side (for eksempel aircondition i bilen).
  • Dårlig seng, madras eller pude.

Hold i nakke

​Vi har alle prøvet det på et tidspunkt, halsen låser pludselig og bliver stiv og smertefuld.

Måske har du vågnet om morgen og har svært ved at flytte hovedet. Eller måske kommer stivheden snigende foran skærmen i løbet af dagen.

Smerten er som regel intens og lokaliseret på et bestemt sted i nakken og det kan endda være svært at løfte armene uden at det udløser et stødagtig jag gennem nakken.

Der gør at vi prøver at holde hovedet absolut stille, uden at dreje eller bevæge hverken hoved eller krop - for at undgå smerter.

Smerten forværres ofte i de første 1-2 dage og bliver derefter gradvist bedre.

Nogle bliver hurtigt raske, mens stivheden for andre kan vare i uger eller måneder.

Nakke skade

​Nakkeskader opstår, når nakken udsættes for en udefrakommende kraft eller ulykke, såsom piskesmæld / piskesmældsskade efter en bagpåkollision, fald og sportsskader, slag i hoved eller ansigt osv.

Hvis du er udsat for noget af ovenstående er det vigtig du kontakter din læge, inden du starter behandling hos din massør/terapeut for at udelukke skeletskader. Det gøres via en røntgen eller MR scanning.

Kroniske nakkesmerter

For at kalde en nakke skade kronisk skal dine nakkesmerter have varet i mere end tre måneder.

​​

Behandling med massage

​Når du har udelukket en akut nakkeskade og du enten vil behandle de eftervirkninger der er ved en skade, eller du oplever at dit hold i nakken kræver massage behandling så kontakter du os.

Afhængig af din skade så tilrettelægger vi en behandling eller forløb der vil øge din bevægelighed omkring de nærliggende nakkemusklerne og led. Behandlingerne er effektive og du mærker hurtig en større bevægelsesfrihed efter endt massage.

​​

Hvad kan jeg selv gøre?

​Indtil du kommer til behandling anbefaler kuldebehandling som lindring, da det reducerer betændelse i led og muskler.

Prøv at få hvilet og slappet af af selvom det gør ondt. Og husk at jo hurtigere du bevæger dig, jo hurtigere bliver du frisk. Bevægelse er måske det sidste du har lyst til, men det er netop det, der gør at din nakke stivhed løsner op. Små kontrollerede bevægelser er bedre end at du er stiv som en robot.

Hvis du mærker at du går i forsvar og spænder op, tag et par smertestillende og få skuldrene ned.

Og book en tid til massage. Vi anbefaler 45-60 min varighed.

Kan vi hjælpe dig?

Har du spørgsmål til os, vores behandlinger eller vil du booke en tid? Så tøv ikke med at kontakte os, udfyld formularen, og vi vender tilbage så hurtigt som muligt. 

Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Mijo Lodge v / Miriam Johansson

CVR: 28645007

Strandboulevarden 158, 2100 København Ø

Klik her for vejledning

Find os her

Åbningstider

Reception

Mandag - lørdag

Behandling

Mandag - lørdag

* mails og tlf bliver besvaret hele dagen i det omfang vi har tid mellem vores behandlinger

08.00 - 10.30

10.00 - 19.00

Om nødvendigt kan der laves særlige aftaler med klinikken også uden for vores åbningstider.

Afbestillingspolitik og betaling

Vær opmærksom på at klinikken har 24 timers afbudspolitik.

Ved udeblivelse faktureres det fulde beløb af behandlingsprisen. Hvis du har et klippekort, mister du et snit, og med et gavekort annulleres dette.

Vi accepterer Dankort, mobile pay og kontanter / Please notice, that we only accept Dankort, mobile pay & cash.