Rygsmerter

​Rygsmerter er den mest almindelige og også den dyreste lidelse i samfundet. Såkaldte back shots / akut lumbago / hold i ryggen er en smertefuld, men normalt harmløs tilstand. Mange kommer sig hurtigt, men tilbagefald er desværre almindelige.

Fælles symptomer

​Rygsmerter kan forekomme akut eller gradvist. De mest almindelige symptomer er smertefuld og stiv lænderyg, men generne kan ligeledes også koncentreres omkring hofte og ben.

Rygsmerterne er som oftest værst om morgenen og når man sidder ned. Smerterne kan lettes ved at gå lidt, eller at man lægger sig ned, eventuelt med bukkede knæ. Ryggen kan også føles ustabil og det er nemt at kompensere sig selv for den værste smerte, og det kan god give en skæv ryg efter et stykke tid.

Fælles årsager

​Almindelige årsager er lang tids stillesiddende arbejde, sneskovl, tunge løft og ommøblering. Andre faktorer kan være dårlig kropsholdning, dårligt arbejdsmiljø, fedme, rygning, fejl og overbelastning, mental belastning og utilfredshed. Rygsmerter kan også skyldes arvelighed og nedsat fysisk aktivitet.

Diskusprolaps

En diskusprolaps betyder, at den stødabsorberende disk mellem ryghvirvlerne er brudt. Når disken presses ud, kan den presse mod nerverødderne i rygmarvskanalen, og du føler en skarp smerte. Den udløsende årsag kan være, at du for eksempel har løftet kraftigt eller snoet eller bøjet ryggen på en særdeles utilfreds måde.

Mange mennesker kan faktisk have et diskusprolaps der ikke forårsager problemer, men hvis prolapsen i lændehvirvelsøjlen påvirker iskiasnerven så forårsage det som regel nogle ubehagelige iskiasmerter.

Læs mere om ischias og "falsk ischias" under "Ischias".

Hernierede diske heler normalt alene, normalt efter et par måneder. Behandlingen, der udløber

Massage Behandling mod rygsmerter

Den første tid efter en diskusprolaps er tit forbundet med smerter ved bevægelse så i den akutte fase er hvile og smertestillende medicin at anbefale.

Når du vælger at besøge os så lægger vi en behandlingsstrategi hvor vi lægger stor vægt vid att se patienten som helhed. Årsagerne til akutte rygsmerter er mange og kan være komplekse. Derfor skal forebyggelse og behandling tilpasses individuelt og ses i et holistisk perspektiv.

Vi bruger en række metoder og teknikker for at genfinde den normale funktion i led, muskler, bindevæv og nervesystem. Nogle gange kan tværfaglig behandling med for eksempel en kiropraktor komme til nytte.

Overvejer du en massage behandling så anbefaler vi vores fysiurgiske massage eller structural integration, minimum 45 min men gerne 60 min

Hvad kan du selv gøre?

​Ved akutte rygsmerter skal du prøve at finde en så smertefri position som muligt hvor du kan slappe af. Fra denne hvilepositition starter du med små blide bevægelser. Det er godt at forsøge at begynde at gå, så snart du kan.

  • Gå flere korte gåture i stedet for en lang.
  • Jo hurtigere du kommer på benene og bevæger dig, jo hurtigere bliver du frisk. Et smertestillende middel eller is / kulde kan lindre smerten og gøre at du nemmere kommer igang.

Sådan kan du forebygge

​Dyrk motion. En halv times daglig gåtur, helst på en varieret blød overflade, smører ryggen. Varier din arbejdsstilling. Brug et højdejusterbart bord til at skifte mellem stående og siddende stillinger.

Kan vi hjælpe dig?

Har du spørgsmål til os, vores behandlinger eller vil du booke en tid? Så tøv ikke med at kontakte os, udfyld formularen, og vi vender tilbage så hurtigt som muligt. 

Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Mijo Lodge v / Miriam Johansson

CVR: 28645007

Strandboulevarden 158, 2100 København Ø

Klik her for vejledning

Find os her

Åbningstider

Reception

Mandag - lørdag

Behandling

Mandag - lørdag

* mails og tlf bliver besvaret hele dagen i det omfang vi har tid mellem vores behandlinger

08.00 - 10.30

10.00 - 19.00

Om nødvendigt kan der laves særlige aftaler med klinikken også uden for vores åbningstider.

Afbestillingspolitik og betaling

Vær opmærksom på at klinikken har 24 timers afbudspolitik.

Ved udeblivelse faktureres det fulde beløb af behandlingsprisen. Hvis du har et klippekort, mister du et snit, og med et gavekort annulleres dette.

Vi accepterer Dankort, mobile pay og kontanter / Please notice, that we only accept Dankort, mobile pay & cash.