​Skulder og skuldersmerter

​Smerter i skuldre og skuldre er meget almindelige. Alle armbevægelser er påvirket af at der er en god og normal bevægelse i ryggen, skulderbladene, kraveben og skuldre. Hvis skulderbladmekanismen ikke fungerer, vil dette resultere i forkerte belastninger, der i det lange løb kan forårsage smerter i nakke, ryg, skuldre og arme.

Ensidige arbejdsstillinger som kontorarbejde betyder ofte, at armene holdes lidt ud fra siden af kroppen med runde, fremadbøjede arme.

Det overbelaster skuldermusklerne og senerne der går under til kugleleddet i skulderen og kan over tid give betændelse og slid.

​​

Triggerpunkter

Muskelsmerter (skulder og skulder myalgi) er noget, som de fleste af os har oplevet. Hvis musklerne er belastet forkert i lang tid, dannes såkaldte triggerpunkter i musklerne.

Man skelner mellem aktive og latente triggerpunkter. Aktiv er dem du kan mærke hele tiden og som forårsager en konstant smerte fra muskelen, mens latent kun giver smerter ved tryk, aktivitet eller belastning.

Akutte skulderskader

Disse skader opstår i forbindelse med fald og kollisioner. Når børn unge mennesker falder er det typisk brud på kravebenene der dominerer.

Hos yngre voksne er skader i leddet mellem kravebenet og skulderbladet og skulderen, der hopper ud af leddet, mest almindelige.

Mennesker i middelalderen får normalt skader på skulderapparatets muskler og sener, mens den ældre befolkning med osteoporose typisk får frakturer

Tendonitis i skuldrene

Det er senerne der stabiliserer skulderleddet, der ofte bliver overbelastede og betændte. Når det sker, opstår der smerter, så snart vi bevæger skuldrene eller armene. En slimpose, der smører bevægelsen mellem musklerne i skulderen, kan undertiden også blive betændt.

Forkalkninger og frossen skuldre

Ved langvarig betændelse og overbelastning opstår arvæv og forkalkninger langs senen, som bliver tykkere. Disse forkalkninger kan ses på et røntgenbillede. Betændelse i skulderleddets kapsel kaldes "frossen skulder". Det har fået sit navn fordi at skulderleddet stivner, og det er svært at løfte armen. Tilstanden er meget smertefuld den første tid men aftager gradvist. De fleste kommer sig godt efter et stykke tid og genvinder fuld mobilitet inden for 1-2 år.

Massage mod skulder smerter

Formålet med massage behandlingen er at reducere smerten og genoprette normal funktion i bevægeapparatet og nervesystemet. I alle skulderdiagnoser er det meget vigtigt at løsne op for muskelspændinger ikke bare omkring skuldrene, men også at løsne op for blokeringer i nakke og ryg, som kan være medvirkende til skuldrernes forkerte belastning. Det vil stimulere din blodcirkulationen, reducere inflammation, men også gendanner mobilitet i de udsatte områder.

Din massageterapeut kender kroppens biomekanik og at forstå netop samarbejdet mellem musklernes arbejde gør at vi kan tilrettelægge en behandling så at musklerne bliver afbalancerede og får et normalt bevægelsesmønster.

​​

Hvad kan du selv gøre?

 • Ved akutte smerter skal du placere is eller kolde pakninger i ca. 20 minutter på smertestedet.
 • Ved mere vedvarende kroniske smerter kan en varm hvedepude over det dårlige område i ca. 20 minutter give lindring.
 • Ved svær akut smerte kan en mitella være nyttig de første par dage.
 • Små bevægelser uden større smerter er gode, men undgå de mest smertefulde bevægelser.
 • Bær ikke tunge genstande.
 • Undgå at ligge på den dårlige skulder eller bevægelser over skulderniveau.

Du kan forebygge skulder skader gennem at

 • Undgå overbelastning og ensidig løft.
 • Undgå for meget og for ensidigt arbejde i skulderhøjde.
 • Har en god kropsholdning; ret op så dine skuldre er på plads.
 • Skift bevægelser så ofte du kan.
 • Søg kvalificeret hjælp i tide. Vi anbefaler 45-60 min fysiurgisk massage eller klassisk afspændings massage eller structural integration

Kan vi hjælpe dig?

Har du spørgsmål til os, vores behandlinger eller vil du booke en tid? Så tøv ikke med at kontakte os, udfyld formularen, og vi vender tilbage så hurtigt som muligt. 

Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Mijo Lodge v / Miriam Johansson

CVR: 28645007

Strandboulevarden 158, 2100 København Ø

Klik her for vejledning

Find os her

Åbningstider

Reception

Mandag - lørdag

Behandling

Mandag - lørdag

* mails og tlf bliver besvaret hele dagen i det omfang vi har tid mellem vores behandlinger

08.00 - 10.30

10.00 - 19.00

Om nødvendigt kan der laves særlige aftaler med klinikken også uden for vores åbningstider.

Afbestillingspolitik og betaling

Vær opmærksom på at klinikken har 24 timers afbudspolitik.

Ved udeblivelse faktureres det fulde beløb af behandlingsprisen. Hvis du har et klippekort, mister du et snit, og med et gavekort annulleres dette.

Vi accepterer Dankort, mobile pay og kontanter / Please notice, that we only accept Dankort, mobile pay & cash.