Perfekte hjemmelavede gaverVi har samlet nogle opskrifter, så du kan lave din egne spa-gaver, uden det behøver at koste en formue. Vi har fundet fremt til nogle opskrifter, så der er lidt for enhver. Veninden, din mor, din kæreste, manden eller endda de ældre i familien, som alle kan brug for lidt ekstra wellness i hverdagen. Måske synes du endda at produktet er så lækkert, at du ender med at beholde det selv.


​Hjemmelavede Lip Balm

En hjemmelavet bivoks balsam kan hjælpe mod sprukne og tørre vinterlæber.

Bivoksen og kokosolien bidrager med fugt og beskytter dine læber mod kulden så de ikke dehydrere. Honningen bliver tilsat for at tilføje en naturlig helene og fugtgivende effekt derudover holder den på vandmolekylerne i denne balsam. E vitaminerne er fulde af antioxidanter og kan neutralisere virkningen af frie radikaler som skader hudcellerne og udtørrer læberne.

Frem for at tilsætte æteriske olier til din balsam, kan du prøve med fine grynet vaniljekorn. Vaniljens antioxidanter beroliger irriteret hud og have en helende og forbyggende effekt på skadet hud.


Ingredienser

1 Spsk revet ren bivoks eller bivoks pastiller**

1 Spsk kokosolie

En halv tsk organisk rå honning

2 stk Vitamin E kapsler**

Fremgangsmåde

Smelt bivoks - når halvdelen af bivoksen er smeltet tilsættes kokosolie og honning. Når det hele er smeltet og rørt sammen tilsættes indholdet af E vitamin kapslerne. Hæld den varme voks i en beholder og stil den til afkøling.

Hjemmelavede exfoliator til læberne.


En exfoliator kan være en fantastisk produkt til at pleje vinterlæberne – før man påfører den fugtgivende læbebalsam. Den hjælper med at fjerne de døde og ødelagte hudceller, på en nænsom måde. Du behøver ikke investere flere hundrede kroner for en exfoliator. Du kan helt enkelt lave en i dit eget køkken.​Sukker exfoliator

Ingredienser

1 tsk flydende honning

1 tsk brun sukker (farin)

1 tsk oliven olie


Pebermynte exfoliator

Ingredienser

4 tsk brun sukker

3 tsk kokosolie

3 tsk honning

2 dråber pebermynteolie**


Kaffe exfoliator

Ingredienser

1 tsk sukker

2 tsk kokosolie

½ tsk kaffegrums eller 4-5 malede kaffebønner


Fremgangsmåde

​Ingredienser blandes og er straks klar til brug eller til at komme i en lille beholder. Påføres læberne og skylles af med koldt vand.Lavendel scrub til kroppen

En sukker scrub kan altid anbefales hvis man vil forkæle sig selv eller en man holder af. Den er nem at lave, men det kan se ud af så meget mere, hvis du tilføjer lidt naturlig frugtfarve og finder et fint glas frem - evt. en blå eller lilla farve til en lavendel scrub. Eller selv laver en personlig label til dit glas – hvis du skal bruge den til værtinde- fødselsdags- eller julegave.


Ingredienser

2 dl sukker

0,5 dl kokosolie

Et par dråber æterisk lavendel olie**

evt. lidt blå eller lilla frugtfarve til kulør

1 rengjort beholder – helst med skruelåg som kan lukke tæt

Fremgangsmåde

Opvarm kokosolien til den er smeltet. Bland sukker og kokosolie sammen. Tilføj frugtfarve, hvis du ønsker den skal have en kulør. Til sidst blander du et par dråber æteriske olie i og hælder din sukker scrub på glas.

Lavendel har i øvrigt en afslappende og afstressende effekt, så du kan starte dagen på en god måde. Den er derudover også antibakteriel og antiseptisk.​Fod salt med sandeltræsolie

Elsker du at pleje dine fødder eller kender du en, som i løbet af en uge går langt, står op mange timer eller blot har brug for lidt ekstra forkælelse. Så er en hjemmelavet fod salt, til et dejligt afslappende fodbad, en rigtig god og hurtig løsning på en fin gave.

Ingredienser

1 kop Epsom salt**

½ kop bagepulver

½ kop groft køkkensalt

et par dråber frugtfarve

5 dråber æterisk sandeltræsolie

Fremgangsmåde

Bland Epsom slat, køkkensalt og bagepulver. Tilsæt 2 dråber frugtfarve – ønsker du pebermynte effekten så brug en rød frugtfarve. Brug en gaffel til at mas klumperne ud, så frugtfarven blandes med de tørre ingredienser. Find en fin beholder til din fod salt, gerne et glas med låg.

Sandeltræs egenskaber dækker over at være en afslappende og beroligende duft. Den styrker immunforsvaret, kan lindre ved halsbetændelse, lindre og være fugtgivende ved går hud og så er den antiseptisk.​Find produkterne

Find evt. dine ingredienser i helsekostforretninger, Matas eller online og husk at alle æterisker olier kan bruges. Æterisker olier har hver deres egenskaber og vær endelig opmærksom på, at olierne er natruens egen form for pafume og det derfor anbefales i mindre mængder.


Vitamin E kapsler**

https://www.helsam.dk/sundhed/vitaminer/e-vitamin


Bivoks kan købes hos Helsam
http://www.helsam.dk/search?search=bivoks


Pebermynteolie
www.helsam.dk/personlig-pleje/kroppen/hudpleje-olie/pebermynteolie?id=13809


Lavendelolie
www.helsam.dk/personlig-pleje/kroppen/hudpleje-olie/lavendelolie-aeterisk-olie?id=15467


Epsom salt**
​Kan købes online, Matas eller i helsekostforretning

/www.google.dk/search?q=%C3%A6teriskeolier&ie=utf-8&oe=utf-8&client=firefox-b&gws_rd=cr&ei=eWNSWN-fNoabsgHXjabYAw#tbm=shop&q=Epsom+salt

Kan vi hjælpe dig?

Har du spørgsmål til os, vores behandlinger eller vil du booke en tid? Så tøv ikke med at kontakte os, udfyld formularen, og vi vender tilbage så hurtigt som muligt. 

Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Mijo Lodge v / Miriam Johansson

CVR: 28645007

Strandboulevarden 158, 2100 København Ø

Klik her for vejledning

Find os her

Åbningstider

Mandag - lørdag

10.00 - 19.00

Om nødvendigt kan der laves særlige aftaler med klinikken også uden for vores åbningstider.

Afbestillingspolitik og betaling

Aflysninger indberettes til Mijo Lodge pr. telefon eller booking system senest 24 timer i forvejen, af hensyn til klinikkens planlægning.

Ved udeblivelse faktureres det fulde beløb af behandlingsprisen. Hvis du har et klippekort, mister du et snit, og med et gavekort annulleres dette.

Vi accepterer Dankort, mobile pay og kontanter / Please notice, that we only accept Dankort, mobile pay & cash.