​      

Julemad og forstoppelseGennem december og især hen over juledagene, kan kroppen blive overbebyrdet af fed mad, for mange måltider, for meget sukker og for lidt vand samt motion.

Vi er ganske enkelt afsatte til julehygge og kan hurtigt komme ud af trit med vores daglige og normale vaner. Derfor er der også mange som må en tur forbi enten lægen eller hospitalet på grund af en slem forstoppelse.

Men du kan heldigvis selv gøre noget, for at forhindre forstoppelse.


Vi har lavet en lille huskeliste til de kommende juledage


Sødemidler

Kroppen kan have svært ved at konsumere for meget af de kunstige sødemidler som findes i light-produkter. Det kan medføre forstoppelse.


Salt

Vi er særligt glade for salt på bordet i Danmark, men pas på med for meget salt. Det kan føre til oppustethed og forstoppelse.


Alkohol og kaffe

For store mængder, især på tom mave kan medføre forstoppelse.


Vand

Masser af vand, som kan hjælpe hele systemet i gang og få skyllet kroppen og tarmene igennem.


Mindre måltider

Et stort og solidt måltid er ikke altid optimalt for kroppen. Undgå derfor for mange af de tunge måltider i juledagene. Spis lidt mindre, tage en pause og tage så evt. en ekstra lille portion. Så er din krop bedre kørende.


Frugt og grønt

Supplere gerne op med frugt ved mellemmåltiderne så du giver kroppen nogle gode fibre at arbejde med, hvis julemaden mest kommer til at bestå af kød, sovs og kartofler. Undgå i øvrigt for meget hvidkål, rødkål, rosenkål, løg og tørret frugt på samme tid.


Sodavand

Kulsyre i sodavand har tendens til at give masser af luft i maven. Drik gerne vand i stedet for og prøv evt at kom nogle citronskiver i. Citrus kan hjælpe med fordøjelsen. Pebermynte-te hjælper med fordøjelsen og er et godt alternativ til vand og kan evt. drikkes mellem måltiderne.


Tyggegummi

Uden man rigtig bemærker det, har man tendens til at sluge en del luft mens man tygger tyggegummi og det medfører ofte at man bliver oppustet.


Bevæg kroppen

Uanset om det er jul eller ej, så har kroppen godt af at blive bevæget. En lidt kvik gåtur på 30 minutter i juledagene kan gøre underværker, hvis man vil undgå at blive for oppustet eller forstoppet. Vi anbefaler dog at man supplere med mere intensiv motion med høj puls ca. 3 gange om ugen, hele året rundt.


Video

Er den allerede helt gal og er mavepinen ved at blive ubærlig, så kan vi anbefale dig at bruge et par minutter på den lille vejledning som Nyt Nordisk Forlag Arnold Busck har lagt op på Youtube. Her kan du se, hvordan man kan massere tarmen for at få gang i systemet og forhåbentlig komme af med alt det som trykker.

https://www.youtube.com/watch?v=FoQcEDujLwk

Kontakt og info​

Klinik MiJo v/ Miriam Johansson

Tlf.: 22 51 20 12

E-mail: kontaktmijo@gmail.com

Vi tager imod Dankort og kontanter / Please notice that we only accept dankort & cash.

Åbningstider​

​​Mandag - lørdag

kl. 10.00 - 19.00

Ved behov kan der laves særlige aftaler med klinikken også udenfor vores åbningstider.​

Afbudspolitik

Afbud meldes til Klinik MiJo pr. telefon eller bookingsystem senest 24 timer før, af hensyn til klinikkens planlægning.

​Ved udeblivelse faktureres man det fulde beløb af behandlingens pris. Har man klippekort, mister man et klip og ved gavekort annulleres dette.​