Julemad og forstoppelseGennem december og især hen over juledagene, kan kroppen blive overbebyrdet af fed mad, for mange måltider, for meget sukker og for lidt vand samt motion.

Vi er ganske enkelt afsatte til julehygge og kan hurtigt komme ud af trit med vores daglige og normale vaner. Derfor er der også mange som må en tur forbi enten lægen eller hospitalet på grund af en slem forstoppelse.

Men du kan heldigvis selv gøre noget, for at forhindre forstoppelse.


Vi har lavet en lille huskeliste til de kommende juledage


Sødemidler

Kroppen kan have svært ved at konsumere for meget af de kunstige sødemidler som findes i light-produkter. Det kan medføre forstoppelse.


Salt

Vi er særligt glade for salt på bordet i Danmark, men pas på med for meget salt. Det kan føre til oppustethed og forstoppelse.


Alkohol og kaffe

For store mængder, især på tom mave kan medføre forstoppelse.


Vand

Masser af vand, som kan hjælpe hele systemet i gang og få skyllet kroppen og tarmene igennem.


Mindre måltider

Et stort og solidt måltid er ikke altid optimalt for kroppen. Undgå derfor for mange af de tunge måltider i juledagene. Spis lidt mindre, tage en pause og tage så evt. en ekstra lille portion. Så er din krop bedre kørende.


Frugt og grønt

Supplere gerne op med frugt ved mellemmåltiderne så du giver kroppen nogle gode fibre at arbejde med, hvis julemaden mest kommer til at bestå af kød, sovs og kartofler. Undgå i øvrigt for meget hvidkål, rødkål, rosenkål, løg og tørret frugt på samme tid.


Sodavand

Kulsyre i sodavand har tendens til at give masser af luft i maven. Drik gerne vand i stedet for og prøv evt at kom nogle citronskiver i. Citrus kan hjælpe med fordøjelsen. Pebermynte-te hjælper med fordøjelsen og er et godt alternativ til vand og kan evt. drikkes mellem måltiderne.


Tyggegummi

Uden man rigtig bemærker det, har man tendens til at sluge en del luft mens man tygger tyggegummi og det medfører ofte at man bliver oppustet.


Bevæg kroppen

Uanset om det er jul eller ej, så har kroppen godt af at blive bevæget. En lidt kvik gåtur på 30 minutter i juledagene kan gøre underværker, hvis man vil undgå at blive for oppustet eller forstoppet. Vi anbefaler dog at man supplere med mere intensiv motion med høj puls ca. 3 gange om ugen, hele året rundt.


Video

Er den allerede helt gal og er mavepinen ved at blive ubærlig, så kan vi anbefale dig at bruge et par minutter på den lille vejledning som Nyt Nordisk Forlag Arnold Busck har lagt op på Youtube. Her kan du se, hvordan man kan massere tarmen for at få gang i systemet og forhåbentlig komme af med alt det som trykker.

https://www.youtube.com/watch?v=FoQcEDujLwk

Kan vi hjælpe dig?

Har du spørgsmål til os, vores behandlinger eller vil du booke en tid? Så tøv ikke med at kontakte os, udfyld formularen, og vi vender tilbage så hurtigt som muligt. 

Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Mijo Lodge v / Miriam Johansson

CVR: 28645007

Strandboulevarden 158, 2100 København Ø

Klik her for vejledning

Find os her

Åbningstider

Mandag - lørdag

10.00 - 19.00

Om nødvendigt kan der laves særlige aftaler med klinikken også uden for vores åbningstider.

Afbestillingspolitik og betaling

Aflysninger indberettes til Mijo Lodge pr. telefon eller booking system senest 24 timer i forvejen, af hensyn til klinikkens planlægning.

Ved udeblivelse faktureres det fulde beløb af behandlingsprisen. Hvis du har et klippekort, mister du et snit, og med et gavekort annulleres dette.

Vi accepterer Dankort, mobile pay og kontanter / Please notice, that we only accept Dankort, mobile pay & cash.