Tømmermænd

tømmermændNår december måned er overstået og de fleste af os går ud med et brag d. 31. december, så har vores kroppe brug for at restituere. Desværre har vi ikke - med mindre du har nået at booke et par feriedage - så mange dage at ligge vandret, før jobbet igen kalder.
​Så skulle du være hårdt ramt af både julen og nytåret, så har vi samlet et par fif sammen til dig, som kan hjælpe dig på højkant igen.


Vand

Det mest effektive man kan finde mod tømmermænd er vand. Det gælder ganske enkelt om at genopbygge kroppens naturlige vandreserver og få renset alkoholens giftstoffer ud ad kroppen igen. Hvis man oven i købet tilsætter salt og honning til vandet, booster man kroppens mangler på natrium og glykogen, som alkoholen drænet kroppen fra.
Hvis du gennem aftenen husker at supplere med et glas vand for hver genstand, hjælper du kroppen godt på vej til den naturlige afgiftning. Og lige inden du dykker i dynerne, kan det ligeledes hjælpe at drikke et par glas vand.


Æg

Den store synder i forbindelse tømmermænd er toxinet acetaldehyd. Og æg indeholder cystein i større mængder og nedbryder netop disse toxiner. Derudover indeholder det aminosyrerne taurin og er i det hele taget en fremragende energi- og proteinkilde. Taurin har vist sig at kunne hjælpe kroppen med afgiftning og afhjælpe på leverskader, så snup du bare et ekstra æg d. 1. januar.


Juice

Vil du hurtigere af med toxiner i kroppen, så er fruktosen også din ven. Frugtsukker giver din krop energi og egenskaberne i juicen er med til at supplere op på et bredt spekter af både vitaminer og næringsstoffer og samtidig mindskes tiden som kroppen skal bruge på at nedbryde toksinerne – dvs. at din krop restituere hurtigere.
Vi kan anbefale ingredienser som æbler, gulerødder, rødbeder, citron og ingefær. Har du behov for at søde din juice, så brug honning, da honning også indeholder fruktose, og ligeledes optager en del af forbrændingen fra alkoholen.


Bananer

Hvem bytter, tømmermænd for elektrolytter? Det gør bananer!
Elektrolytter er kroppens egen næringssalt og de er med til at genopbygge kalium, som regulere nerve- og muskelfunktioner samt regulere syre-base-balancen i kroppen. Men på grund af alkohollens vanddrivende virkning, bliver det skyllet ud når man indtager genstande med procenter i. Du vil ikke være i tvivl om hvis din krop er i underskud af elektrolytter, for symptomerne kan være kramper, træthed, kvalme, svimmelhed og hjertebanken – en ubehagelig og dårlig kombi sammen med en tung hovedpine.
Er din mave lidt urolig dagen derpå, så kan du altså med fordel supplere op med bananer. Og vi anbefaler klart en bananmilkshake med honning (som jo også er et godt supplement da det indeholder fruktose). Har du svært ved at indtage bananer dagen derpå, så overvej at ha’ kiwi eller en kokosvand på lager., som også har et højt indeholder kalium og hjælpe på væskebalancen.


Ingefær og citrusfrugter

Ingefær har mange gode egenskaber som fx at kunne afhjælpe ved kvalme og søsyge og da tømmermænd godt kunne minde lidt om at stå og kigge ud over en skæv horisont i stormvejr, kan ingefær udrette mindre mirakler. Den nemmeste måde at få et hurtigt boost af ingefær er at lave en simpel the.
Ingefær the: Kom 10 skiver frisk ingefær i en lille gryde (med 4 kopper vand). Kog vandet i ca 10 min. Pres saften ud af ingefæren og tilsæt saft fra en appelsin og en halv citron. Tilsæt evt. lidt honning, så tilføjer du også naturlig fruktose til din the.

Kan vi hjælpe dig?

Har du spørgsmål til os, vores behandlinger eller vil du booke en tid? Så tøv ikke med at kontakte os, udfyld formularen, og vi vender tilbage så hurtigt som muligt. 

Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Mijo Lodge v / Miriam Johansson

CVR: 28645007

Strandboulevarden 158, 2100 København Ø

Klik her for vejledning

Find os her

Åbningstider

Mandag - lørdag

10.00 - 19.00

Om nødvendigt kan der laves særlige aftaler med klinikken også uden for vores åbningstider.

Afbestillingspolitik og betaling

Aflysninger indberettes til Mijo Lodge pr. telefon eller booking system senest 24 timer i forvejen, af hensyn til klinikkens planlægning.

Ved udeblivelse faktureres det fulde beløb af behandlingsprisen. Hvis du har et klippekort, mister du et snit, og med et gavekort annulleres dette.

Vi accepterer Dankort, mobile pay og kontanter / Please notice, that we only accept Dankort, mobile pay & cash.