​      

KalabasKalabassens egenskaber

Kalabas er en grøntsag også kaldt flaskegræskar og den har været dyrket i tropiske og subtropiske områder gennem flere tusinde år. Man regner med at Kalabassen er drevet over atlanterhavet fra Afrika til Sydamerika – og på denne måde har spredt sig og sået frø flere steder i verden. Kalabassen er også almindelig kendt i asiatiske lande og der har grøntsagen også været brugt i mange år til både medicinsk brug men også i forskellige madretter. Stort set alle lande har gjort brug af både selve græskar kødet, men flere steder har man også set at Kalabas skallen har været brugt som køkkenredskaber som fx. skåle, skeer og kopper. Da skallen er vandtæt bliver den endnu brugt som vandbeholder eller til opbevarelse af palme vin, i Afrika.

Den hårde skal bliver også brugt til at lave musikinstrument ud af, som strenginstrumenter, slagtøj, rangler og endda som lut eller fløjte. 
I Etiopien har man været lidt mere kreativ og bruger dem til ”hatte”, for at beskytte børnene mod den skarpe sol og man har også set kalabas skallen båret som ”motorcykelhjelm” eller brugt til transport af fisk, skuldertasker og små ”huse” til fårekyllinger i Kina.Medicinske fordeleKalabas har også nogle medicinske fordele som fx at kunne afhjælpe problemer med fordøjelse, fjerne unødvendig appetit og dermed hjælpe ved vægttab. Den er rig på vitaminer, mineraler, kostfibre og har et lavt kalorieindhold samt et højt vandindhold. Nogle steder i verden bruges den også til at regulere blodtrykket og forebygge risikoen for problemer med hjertet. Endda til at reducere søvnløshed, problemer ved bronkitis, hoste, astma og urinvejsinfektion.Massage

​Kalabassen har gennem en årrække været brugt som et massageværktøj i afrikanske spa. Ved at benytte kalabas i forskellige størrelser og forme, er det muligt at tilpasse en massage til den enkle klient.
I Klinik MiJo har vi certificering i afrikansk kalabas massage, hvor vi har fokus på at gå i dybden med behandling af spændinger i både væv og kroppens muskler. Vi genopretter energi strømninger og stimulerer ømme, brugte muskler ved akupressur.

Du kan læse mere om Klinik MiJo’s ”Calabash Massage” her.

Kontakt og info​

Klinik MiJo v/ Miriam Johansson

Tlf.: 22 51 20 12

E-mail: kontaktmijo@gmail.com

Vi tager imod Dankort og kontanter / Please notice that we only accept dankort & cash.

Åbningstider​

​​Mandag - lørdag

kl. 10.00 - 19.00

Ved behov kan der laves særlige aftaler med klinikken også udenfor vores åbningstider.​

Afbudspolitik

Afbud meldes til Klinik MiJo pr. telefon eller bookingsystem senest 24 timer før, af hensyn til klinikkens planlægning.

​Ved udeblivelse faktureres man det fulde beløb af behandlingens pris. Har man klippekort, mister man et klip og ved gavekort annulleres dette.​