C-vitaminer for din krops skyld
Din krop har brug for C-vitamin – også kaldt for L-ascorbinsyre – for bl.a. at kunne producere kollagen, undgå skørbug og hjælpe kroppen med sårheling.


Kollagen og nedbrygning

70% af hudens vægt består af proteinet kollagen, som er det vigtigste protein i bindevævet. Når man er omkring 35 begynder kroppens celler helt automatisk, at nedbryde mere kollagen end der produceres. Huden mister med tiden sin styrke og elasticitet og bliver mere ”slap”. Samtidig med at kollagen nedbrydes, har rynkerne større tendens til at opstå.

C-vitamin er med til at øge cellefornyelsen og hjælper derfor automatisk kroppen ved at vedligeholde produktionen af kollagen. C-vitaminerne kan også have en indvirkning mod tyndhed og tørhed i huden, som ofte ses med alderen. Jo højere indtagelse af C-vitamin og linolensyre samtmindre fedt og kulhydrater i kosten, kan optimere forholdene og give en bedre hud når man bliver ældre.


Hjælper andre vitaminer

C-vitamin har også vist sig at være optimal for optagelse af A-vitamin, E-vitamin, folinsyre, kalk, jern, zink, kobber og visse aminosyrer. Disse mineraler samt vitaminer udnyttes bedst i organismen i forbindelse med C-vitamin.

Derudover kan ryger have stor fordel ved at indtage C-vitaminer gennem kosten. C-vitamin gendanner nemlig E-vitamin, som bliver ødelagt ved rygning – da røgen ilter E-vitamin. Da en gennemsnits dansker generelt får for lidt C-vitamin i forvejen, er det ekstra vigtigt for en ryger at opretholde vitamin indtagelsen.


Vitamin optagelse

Det største indhold af C-vitamin findes i Camu-Camu som er en tropisk frugt, der indeholder 2000 mg pr 100gram. Hyben indeholder 1250 mg og havntorn 200-800 mg, hvorimod citroner og appelsiner kun indeholder omk. 50-55 mg.

Skulle du indtage for meget C-vitamin gennem kosten og eventuelle kosttilskud, vil din krop helt automatisk udskille den overskydende mængde gennem urinen.

”Ved at indtage mellem 3.200 og 12.000 mg C-vitamin dagligt, ville vi kunne forlænge vores liv med 12-18 år”, Nobelpristager kemiker Linus Pauling

Forskning har vist sig at man kan forlænge sit liv, hvis man indtager mere C-vitamin gennem kosten. Hvis en mand indtager ca. 300 mg C-vitamin om dagen, er der mulighed for at han kan øge sit liv med 6 år . Dog gælder det for kvinder at der kun vil kunne suppleres med ca. 2 år.

C-vitaminer er i øvrigt i en evig kamp om ”landingspladserne” på kropscellerne sammen med sukker. Hvis man indtager for meget sukker, vil C-vitaminerne have svært ved at binde sig til cellerne fordi sukkeret allerede har optaget cellerne. Dermed er der større risiko for at fx at kunne være modtagelig overfor en forkølelse.

Du kan læse meget mere som C-vitaminer, forebyggelse og forskning på sund-forskning.dk


http://sund-forskning.dk/artikler/c-vitamin-0

Kan vi hjælpe dig?

Har du spørgsmål til os, vores behandlinger eller vil du booke en tid? Så tøv ikke med at kontakte os, udfyld formularen, og vi vender tilbage så hurtigt som muligt. 

Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Mijo Lodge v / Miriam Johansson

CVR: 28645007

Strandboulevarden 158, 2100 København Ø

Klik her for vejledning

Find os her

Åbningstider

Mandag - lørdag

10.00 - 19.00

Om nødvendigt kan der laves særlige aftaler med klinikken også uden for vores åbningstider.

Afbestillingspolitik og betaling

Aflysninger indberettes til Mijo Lodge pr. telefon eller booking system senest 24 timer i forvejen, af hensyn til klinikkens planlægning.

Ved udeblivelse faktureres det fulde beløb af behandlingsprisen. Hvis du har et klippekort, mister du et snit, og med et gavekort annulleres dette.

Vi accepterer Dankort, mobile pay og kontanter / Please notice, that we only accept Dankort, mobile pay & cash.