
Krydderurter kan være et stort hit og der er flere ting man kan bruge dem til. Lige ud over at de er dekorative kan man naturligvis nyde duften af dem og bruge dem i madlavningen.
Mange krydderurter er nemlig også gode til at pleje kroppen og på hver deres måde har de en medicinsk egenskab.
Klinik MiJo har fokus på hovedpine og hvordan man naturligt kan få løsnet op for den, uden brug af piller, har vi kigget lidt mere på de egenskaberne som basilikum har.
Basilikum har et højt indhold af æteriske olier og det er netop derfor den dufter kraftigt, når man rør bladene og bruger den i madlavning. Men olierne har bl.a. også vist sig, at have en antibakteriel og antiinflammatorisk effekt som bl.a. kan bruges som naturmedicin mod hovedpine.
Og husk altid at konsultere din læge, hvis din hovedpine lader til at være kronisk eller forværres over tid.
Lindrende basilikum te
Ud over at bruge basilikum i madlavning kan man lave en the. Det er en naturlig måde at lindre hovedpinen på og en kop basilikum the kan laves på et kvarter.
• 1-2 toppede teskefulde skåret basilikum
• 1,5 dl kogende vand
Lad teen trække 10-15 minutter, si den, og drik en kop efter behov.
Ud over at kunne afhjælpe en hovedpine, så skulle basilikum være en god og naturlig måde at lindre en halsbetændelse eller hoste. Da den har antibakterielle og antiinflammatorisk virkning på kroppen.
Andre fordele som basilikum gemmer på er bl.a.
• den kan virke opløftende ved depression
• afhjælpe mental træthed og søvnløshed
• klarer hovedet og forbedrer koncentrationsevnen
• berolige og afbalancere ved nevøsitet
• være god mod svimmelhed og kvalme
Bemærk dog at der er forbehold for at anvendes basilikum, hvis man er gravide.