Fantastiske gurkemejeUd over at man rent videnskabeligt forsker i de helbredende egenskaber som man kan finde i de bioaktive stoffer som findes i gurkemeje, har man i Indien brugt gurkemeje til både madlavning og som medicinsk præparat gennem flere hundrede år.

Der er ingen tvivl om at gurkemeje er anti-inflammatorisk og et stærkt antioxidant. Men der forskes også i effekten af kræftbehandling , hjertesygdomme, depression og Alzheimer hvor man mener at have fundet evidens for at curcuma L (som er et af de vigtigste aktive ingredienser i gurkemeje) kan have en gavnlig effekt.

Vægtmæssigt ligger indholde af curcuma L i gurkemeje ikke på mere end ca 3%. Derfor skal der en umiddelbar overdosering til af gurkemeje, for at opnå effekten af curcuma L. Dog øges optagelsen af stoffet med 2000%, hvis det indtages sammen med piperin (som fx også findes i sort peber).
Da curcuma L er fedtopløseligt, bør det indtages sammen med et fedtindholdigt måltid eller fx i en gurkemeje-te hvortil man tilføjer kokosolie.


Gurkemeje er også kendt for at være smertelindrende ved kroniske betændelsestilstande . Særligt gigtpatienter har haft gavn af indtagelse af gurkemeje. I følge sund-forskning.dk har der ved forsøg vist sig at være lige så stor gavnlig effekt ved indtagelse af curcuma L, som 800 mg ibuprofen der er det præparat de fleste gigtpatienter får udskrevet på recept.


Gurkemeje er også godt for andre ting. Blandt andet være gavnlig for din fordøjelse, have en blodfortyndende effekt, holde gang i hjernen og være bakteriehæmmende. Og du kan endda indtage det i en dejlig varm the eller bruge det i en hjemmelavede ”tand-pasta”.
Vi har fundet et par opskrifter frem til dig, som du måske kan have lyst til at afprøve derhjemme. ​Børst tænder (whitening)

Der har de seneste år været en debat vedr. ordinær tandbørstning og hvorvidt det er godt eller skidt at bruge en almindelig flour tandpasta, som man køber i supermarkedet. Nogle indeholder endda microplast som hverken er gavnligt for mennesker eller naturen.

I mere holistiske kredse mener flere at have haft gavn af at benytte sig af en gurkemeje-pasta og helt erstatte en ordinær tandpasta.
Vi tager ikke stilling til om man bør undlade flour eller almindelig tandpasta, men der er flere som har haft gavn af gurkemeje-pastaen som blege middel. Samtidig er gurkemeje i sig selv anti-inflammatorisk og kokos har ligeledes en gavnlig effekt, hvis man har infektion. Så vi kan anbefale at man bruger pastaen som et supplement til en ordinær tandpasta.

​Ingredienser

1 spsk kokosolie

½-1 tsk gurkemeje

et par dråber pebermynteolie

Gør din tandbørste våd og dyp den i din gurkemeje-pasta. Børst dine tænder og lad det sidde 3-5 min. Gentages dagligt eller over nogle dage, til man har det ønsket resultat.Gurkemeje the / golden milk

Opskriften på den fantastiske og krydret gurkemeje-te kan du finde i vores Nyheds arkiv.
Hvis du kan lide en god og varm chai the, så er der næsten garanti for at du også vil finde denne gurkemeje-the interessant. Med en blanding af gurkemeje, ingefær, peber, kanel , vanilje og honning kan man næsten ikke gå galt i byen.
Samtidig med at smage godt, indeholder alle ingredienserne positive og givende egenskaber for din krop og kan hjælpe med et boost af ren velvære.Kan vi hjælpe dig?

Har du spørgsmål til os, vores behandlinger eller vil du booke en tid? Så tøv ikke med at kontakte os, udfyld formularen, og vi vender tilbage så hurtigt som muligt. 

Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Mijo Lodge v / Miriam Johansson

CVR: 28645007

Strandboulevarden 158, 2100 København Ø

Klik her for vejledning

Find os her

Åbningstider

Mandag - lørdag

10.00 - 19.00

Om nødvendigt kan der laves særlige aftaler med klinikken også uden for vores åbningstider.

Afbestillingspolitik og betaling

Aflysninger indberettes til Mijo Lodge pr. telefon eller booking system senest 24 timer i forvejen, af hensyn til klinikkens planlægning.

Ved udeblivelse faktureres det fulde beløb af behandlingsprisen. Hvis du har et klippekort, mister du et snit, og med et gavekort annulleres dette.

Vi accepterer Dankort, mobile pay og kontanter / Please notice, that we only accept Dankort, mobile pay & cash.